WOD

De WOD is de dagelijkse workout (Workout of the Day). In de WOD komen veel verschillende soorten oefeningen aan bod, zoals de squat, deadlift, clean&jerk, snatch, pull ups, dips, roeien, rennen, springen en nog veel meer soortgelijke functionele bewegingen. Al deze bewegingen zijn te schalen naar iedereen zijn of haar niveau. Dus CrossFit is voor iedereen geschikt!

Open Gym

Tijdens de Open Gym (OG) kan er zelfstandig getraind worden. Het is bedoeld om te werken aan je techniek of het verbeteren van zwakke punten. CrossFit 50+

Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor mensen vanaf 50 jaar oud. De trainingen worden afgestemd op het eigen niveau en leeftijd, bijvoorbeeld met kleine gewichten of oefeningen met eigen lichaamsgewicht. 

Oly

Bij olympisch gewichtheffen staan twee bewegingen centraal, namelijk de clean&jerk en de snatch. Elke les bestaat altijd uit een variatie van één van deze bewegingen met bijbehorende accessoire oefeningen om zowel de techniek als de kracht te verbeteren. Conditioning / Gymnastics

Conditioning: zoals de naam het al zegt staat bij deze les de conditie voorop. Dit doen wij in de vorm van voornamelijk interval training, maar af en toe ook duurtraining. In deze les zal je veel op de rower, ski-erg, assault bike of echo bike zitten. Ook zullen we af en toe naar buiten gaan voor een ren gedeelte.

 

Gymnastics: bij deze les staat het lichaamsgewicht centraal. Wij zullen hier oefeningen aanpakken zoals (strict) pull ups, toes 2 bar, ring dips, (strict) muscle ups, handstand push ups, pistols, handstand walk en core. Dit wordt vaak gedaan in emom vorm, waarbij de techniek bij elke les voorop staat. 

Powerliften

Bij powerliften leggen wij de focus op 3 oefeningen, namelijk: squat, deadlift en press. In alle variaties, denk bijvoorbeeld aan: conventional deadlift / sumo deadlift, benchpress / strict press en backsquat / frontsquat. Alles in deze laat staat in het teken van sterker worden. Ouder/Kind wod

Elke eerste en derde zaterdag van de maand om 9.00uur hebben wij een ouder en kind wod. Kinderen hoeven geen lid te zijn, maar moeten wel tussen de 5 en 12 jaar oud zijn. Deze workout zal voornamelijk in buddyvorm gedaan worden, zodat je samen met je kind een wod doet. Natuurlijk zijn alle oefeningen aangepast op de leeftijd van de kids. Plezier staat voorop bij deze les. 

Teamwod

Elke laatste vrijdag van de maand om 19.00 uur hebben wij een teamwod. De wod doen in een team van 3, waarbij gezelligheid voorop staat. Onramp

Voor de beginnende CrossFitter hebben wij eens in de zoveel tijd een onramp. De onramp is een beginnerscursus waarbij we alle basisoefeningen van CrossFit doornemen. Zodat je meer kennis hebt tijdens de workouts.